ما در سیاره ای به نام زمین زندگی میکنیم که بخشی از منظومه شمسی ما است. اما منظومه شمسی ما کجاست؟ این منظومه، بخش کوچکی از کهکشان راه شیری است. کهکشان، مجموعه بزرگی از گاز، گرد و غبار و میلیاردها ستاره و سیستمهای خورشیدی آنها است. یک کهکشان به کمک گرانش پابرجاست. کهکشان ما، کهکشان راه شیری، همچنین یک سیاهچاله فوق العاده سنگین در مرکز خود دارد.
وقتی به ستارگان در آسمان شب نگاه میکنید، ستاره های دیگری را در راه شیری مشاهده میکنید. اگر به اندازه ی کافی تاریک باشد، دور از چراغ شهرها و خانه ها، حتی میتوانید نوارهای گرد و غبار راه شیری را بینید که در سراسر آسمان گسترده شده است. به هر حال کهکشانهای زیادی در کنار کهکشان ما وجود دارند. آنقدر زیاد که ما هنوز حتی نمیتوانیم همه ی آنها را شمارش کنیم! تلسکوپ فضایی هابل با مشاهده ی فضای کوچکی از فضا به مدت ۱۲ روز، ۱۰،۰۰۰ کهکشان، از هر اندازه، شکل و رنگی را یافت. بعضی از دانشمندان بر این باورند که ممکن است تعداد صد میلیارد کهکشان در جهان وجود داشته باشد.

بعضی از کهکشانها مانند کهکشان ما، مارپیچی هستند. آنها بازوهای خمیده ای دارند که باعث میشود آنها شبیه فرفره به نظر بیایند. کهکشانهای دیگر صاف و بیضی شکل هستند. آنها کهکشانهای بیضوی نامیده میشوند. کهکشانهایی هم وجود دارند که مارپیچی یا بیضوی نیستند. آنها شکلهای نامنظم دارند و شبیه حباب هستند. نوری که از هر یک از این کهکشانها مشاهده میکنیم، از ستارگان درون آن ساطع میشود.
گاهی اوقات کهکشانها بیش از حد به یکدیگر نزدیک میشوند و با یکدیگر برخورد میکنند. کهکشان راه شیری ما روزی با نزدیکترین همسایه کهکشانی ما، آندرومدا، برخورد خواهد کرد. اما نگران نباشید. این رویداد تا حدود پنج میلیارد سال آینده، اتفاق نخواهد افتاد. اما حتی اگر همین فردا رخ دهد، ممکن است اصلا متوجه آن نشوید. کهکشانها به قدری بزرگ و گسترده هستند که حتی اگر با یکدیگر برخورد کنند، اغلب سیاره ها و سیستمهای خورشیدی آنقدر به هم نزدیک نمیشوند که با هم برخورد کنند.
مترجم : زهرا یاری
ممنون عالی بود ???
Make a more new posts please 🙂
___
Sanny